Havian neemt atelier bvba VAN NUFFEL over

Extra koelruimte

Door deze overname is de ruimte om het vlees te versnijden verdubbeld  en is het veel makkelijker werken geworden. Zeer belangrijk bij deze overname waren de extra koelcellen om het vlees van de runderen te laten rijpen, meer in het bijzonder de ruggen van de koeien.

Rijpen en versnijden
Het vlees kan voortaan namelijk langer rusten in koelruimtes met een constante temperatuur, alvorens het voor compsumtie aan te bieden. Dit geeft het vlees nog een extra surplus; permanente en stabiele koeling zonder ander vlees in de koelruimte is hier van essentieel belang. De extra koelruimtes  bekomen via de overname van vleesgroothandel Van Nuffel zijn dan ook een belangrijke investering in tal van opzichten.

HavianHeel belangrijk bij het rijpen en versnijden van rundsvlees is de aanlevering van runderen die uitstekend verzorgd en gevoederd werden. Bij Havian worden voor 98 % vrouwelijke runderen van minimuum 24 maand en 2% stieren geslacht, hoofdzakelijk van eigen kweek en vetmesting.
Onze publiceitsslogan is niet voor niks “VAN RIEK TOT VORK”.

HavianWie meer wil vernemen over gerijpt vlees, kan steeds contact opnemen met Havian (www.abatan.be/nl/slachthuizen/versnijders-rundsvlees). Ook op www.vleesmagazine.nl verneemt u er alles over.

Ook onderschreef Havian reeds jaren geleden het “Vita charter”. Onder de slogan “Weet wat je eet”, streeft Vitaproject een uniek doel na : op basis van wetenschappelijke bewijsvoering zoveel mogelijk teruggaan naar een kwaliteit van rund-varkens-kippe-kalfsvlees en konijn met als grote uitgangspunten: RESPECT VOOR CONSUMENT, DIER, MILIEU EN IN HET BIJZONDER DE PRODUCENT KWEKERS WANT DEZE STREVEN NAAR EEN UITERST KWALITEITSVOL PRODUCT. Meer info op www.vitaproject.be