VDAB op bezoek

Dinsdag 11 januari 2011 bezocht een groep VDAB-cursisten onze slachtlijnen en ook enkele werkplaatsen waar vlees verwerkt wordt. Zo'n bezoek wordt door de meeste cursisten achteraf als een positieve en leerrijke ervaring beschouwd.

Voor lesgever Hugo Moonens was dit het derde bezoek van een VDAB-groep die in het COOVI in Anderlecht de module slagersgast (ontbener/versnijder /verkoopsklare gerechten) van de slagersopleiding volgt in het kader van het onderwijs voor volwassenen. De groepen zijn steeds zeer divers samengesteld, met verschillende nationaliteiten, levensverhalen en toekomstplannen.
In deze groep waren onder andere een ex-postbode, die na zijn opleiding versnijder van varkensvlees wordt. Een landbouwersdochter wil een slagerij in haar hoeve uitbaten, en een Belg met Marokaanse roots wil zijn sluitingspremie na 19 jaar Opel-Antwerpen gebruiken om een eigen slagerij op te starten. Ook een vroegere uitbater van een café-annex feestzaal wil richting slagerij. Wij wensen ze alvast alle succes toe met hun keuze. (Luc B.)