Kom proeven van onze moestuingroentjes

Het initiatief om op de site van de Slachthuizen een moestuin aan te leggen kwam van een studentenvereniging van architecten, die daarmee  de inwoners, de handelaars en het verenigingsleven binnen Kuregem bewust wilden maken van de toekomst van de Slachthuizen.

moestuinHet mooie werk van twee heel actieve vzw's

De vernieuwende ideeën van de archirecten leidden ertoe dat twee vzw’s, La Boutique Culturelle en Infor-Femmes, besloten in te gaan op een projectaanvraag om achter de hekken langs de Ropsy Chaudron een tuin aan te leggen.

In afwachting van de geplande verbouwingswerken, mogen inwoners van Kuregem met de toelating van Abatan overdag van deze ruimte vrij gebruik maken.

Het eerste zaaigoed dateert van april 2010. Met paletten werden bakken gemaaid en beetje bij beetje kwam een moestuin tot stand. Vandaag bewerken zo’n achttal mensen de moestuin, sommigen dagelijks, andere op geregelde tijdstippen. Iedereen is er welkom, al was het maar om van een zonnige namiddag te genieten.
Op woensdagmiddag komt ook een lokaal artisanaal kunstenaar aanleren hoe mozaïeken te maken.

bardaneTomaten, bardane, zuring, aardbeien, kool, boontjes, waterkers, koriander, zonnebloemen,  capucine, aardappelen, … het groeit er allemaal. Veel plantjes zijn onvoldoende bekend, hoewel ze in slaatjes heel lekker smaken, of in een rijk gevitamineerde soep, de specialiteit van Fernanda. Om niet te spreken van de overheerlijke omelet met zuring en capucine, een recept van Charles.

Wie mee aan tafel wil is welkom, elke dinsdag vanaf 17u30.
Voor meer info: Infor-Femmes vzw, 02 511 47 06

 

Fotolegendes: linksboven: Capucine; rechtsboven: de moestuin; onder: Bardane