FOODMET toch geopend ondanks terreurdreiging

Afgelopen zondag werd zowat heel Brussel lam gelegd. Ook onze zondagmarkt vond niet plaats. Na enige aarzeling werd toch beslist om de FOODMET te openen. De site werd extra bewaakt. Mondjesmaat mochten de bezoekers de site betreden. De FOODMET zelf is makkelijker te beveiligen dan de buitenmarkt met haar honderden ambulante handelaars. Onze medewerkers en het security-team van FACT GROUP hebben prima werk geleverd gisteren om duizenden Brusselaars de kans te geven hun eetwaren in te kopen in een veilige omgeving de FOODMET. Meer...

Al de bezoekers en hun zakken en caddy’s werden gescreend. Naar schatting 5.000 bezoekers, wat minder dan 20% is van een normale markt op zondag. Toch is het inkomstenverlies voor onze handelaars niet min. Ook extra security-maatregelen kostten bovendien nog wat meer dan anders. We danken dan ook alle klanten én leveranciers voor hun begrip en hun medewerking. Hopelijk valt alles snel terug in z'n plooi en kunnen we op normaal ritme rustig verder werken. Een multiculturele markt als deze mag immers nooit toegeven aan terreurgeweld !

Hieronder een beeld van de lege site, hoogst onwaarschijnlijk op een zondag ! In de FOODMET daarentegen een drukte van jewelste en een hele losse gezellige sfeer.