"Foodmet" in de steigers

Over twee maanden opent de nieuwe voedingshal haar deuren. De huidige vleesmarkt gaat definitief dicht op zondag 24 mei na 14u en verhuist naar de nieuwe hall. Noteer alvast de datum van vrijdag 29 mei e.k. voor de definitieve opening van de nieuwe voedingshal, de FOODMET. Op de foto zie je één van de twee inkomgebouwen waar met man en macht nog aan gewerkt wordt.

De 17 beenhouwerijen zijn allemaal ingenomen intussen. Het winkelcomplex omvat ongeveer 45 winkels waarvan er nog maar enkele beschikbaar zijn. Ook de cafetaria-bistro heeft een uitbater gevonden en zal gericht zijn op een breed, divers publiek inzake spijzen- en drankenkaart. Het gebouw is indrukwekkend. Maar je wordt het pas echt gewaar eens je binnenin een kijkje gaat nemen. De totale oppervlakte strekt zich immers uit achter de bestaande Freshmarket. Het is alvast véél groter dan het doet vermoeden !

Alle beenhouwerijen zijn uitgerust met ateliers, frigo's, diepvriescel, transport via rails én een ultramodern verkooppunt met koeltogen. samen met de betrokken beenhouwers bezochten we het atelier van de firma WIMAG waar onze koeltogen in aanmaak zijn. Kwaliteit op en top ! Ook zijn we nog volop in onderhandeling met de huurders die groenten en fruit of andere voedingswaren zullen verkopen. Ook hun standplaats trachten we zo optimaal mogelijk te voorzien van elektriciteit, sanitair, koeltogen, e.d.

Foto: Rondleiding door dhr. Jan Meire, zaakvoerder WIMAG