Commissie voor Leefmilieu en Energie Brussels Parlement bezocht Abattoir

Na de laatste staatshervorming is dierenwelzijn een regionale bevoegdheid geworden. In dit kader heeft Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets een bezoekje gebracht bij Abattoir, samen met de Commissie voor Leefmilieu en Energie van het Brussels Parlement. Deze delegatie werd geleid door Voorzitster Viviane Teitelbaum.

Onze CEO, Joris Tiebout heeft hen eerst meer uitleg gegeven over het Masterplan van Abattoir. Daarna werd door de ganse delegatie de slachtlijn bezocht. De Staatssecretaris en de leden van de Commissie hebben zich kunnen verzekeren dat de hygiënische condities en de veiligheid goed gerespecteerd zijn bij Abattoir.

Nadien volgde een uiteenzetting door Mohamed Ibrir, verantwoordelijk voor het afvalbeleid van onze markten. Hij toonde statistieken en gaf toelichting bij diverse initiatieven die Abattoir neemt om haar omgeving zo proper mogelijk te houden.

Tot slot gaf Yannick Roels ook nog wat meer uitleg over de werking van de vzw Cultureghem, waarmee het socio-culturele beleid van Abattoir nog eens goed in de verf werd gezet.

Cosmos vzw zorgde voor een elegante cateringsservice, waarvoor onze dank !

De bezoekers hielden een heel positief beeld over van hun bezoek bij Abattoir en loofden ons ook voor de vele initiatieven, zowel op economisch als ecologisch vlak. Zeker voor herhaling vatbaar dit bezoek !

Klik op deze foto om de reportage van Télé Bruxelles te zien