Allen samen tegen hiv !

In België worden er elke dag 3 mensen positief getest op hiv. Het is daarom belangrijk om de bevolking te blijven sensibiliseren om zich te beschermen en om het rode lintje, teken van solidariteit met mensen met hiv, te dragen. In het kader van de Wereldaidsdag kan je nu zaterdag 29/11 tijdens onze markt een rood lintje en gratis condoom ontvangen.

Of op 1 december in de stations van Brussel-Noord, Zuid, Centraal, Luxemburg en Etterbeek.

Op 29 november kan je het reuzencondoom komen bewonderen voor station Brussel-Centraal van 12u tot 19u. In het condoom kan je ‘bowlen tegen soa’ en op het plein is er glühwein voorzien en informatie over seksuele gezondheid.

Op 1 december kan je ook deelnemen aan de solidariteitsoptocht van Plate-Forme Prévention Sida. Er wordt een muzikaal onthaal voorzien voor Brussel-Centraal vanaf 16u30. Het vertrek van de optocht is voorzien om 18u30. Er wordt afgesloten met een drankje in het stadhuis van Brussel.

Kom ook kijken naar de tentoonstelling “Vie et VIH aujourd’hui”, opgezet door Plate-Forme Prévention Sida. De tentoonstelling toont foto’s en getuigenissen van personen die leven met hiv, en van hun omgeving. De tentoonstelling loopt van 24 november tot 7 december in de stations Brussel-Noord, Centraal, Zuid en Luxemburg.

Meer info op www.preventionsida.org of op www.sensoa.be. Bekijk zeker ook onze Facebookpaginas voor recente updates.

Open je hart en denk eraan dan hiv ons allen raakt !

 


 

Attachment(s):